woensdag 6 juli 2016

Van gymzaal naar fundraising diner voor onderwijsproject MAUPERTHUIS!

Naast allerlei activiteiten met gesprekspartners zoals: Tweede Kamerlid Michel Rog, onderwijsjurist Katinka Slump, Marieke Hopman, De Lansbrekers, Ouders en Onderwijs en vooral scholen uit onze regio, was een hoogtepunt van dit project het fundraisingdiner op Maupertuus om een groot bedrag als start bij elkaar te krijgen voor 5 thuiszitters.

Voor het team van Maupertuus een enorme uitdaging om zoiets te gaan organiseren, wat ver buiten ons vakgebied ligt , maar daarnaast een prachtige uitdaging.
Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een fundraising diner?
Allereerst een ruimte om te dineren, een kok, een cateraar, tafels, stoelen, glazen, kandelaars, bloemen, etc, etc en dat allemaal het liefst natuurlijk voor 0,0 euro!
Vervolgens; hoe kom je aan gasten  die een tafel willen kopen voor dit doel, prachtige spullen om een veiling en loterij te houden, een veilingmeester, bediening, ga zo maar door.
Als een grote brei kwam dit alles op ons af, aangezien dit plan pas in maart/april door Heleen voorgesteld werd en we in september met de “thuiszitters” wilden starten.
Taken werden verdeeld, mensen werden benaderd en gebeld, er werd gezocht naar ouders van oud-leerlingen in de hoek van horeca, bedrijven werden overvallen om iets aan te bieden voor de veiling/loterij en langzaam maar zeker kreeg het team van dit project meer en meer lef om lekker nonchalant restaurants en winkels binnen te stappen voor mooie objecten, bonnen, etentjes, etc  voor onze veiling. Juichend belden we elkaar weer op als er een tafel of een prachtig veilingitem was binnen gehaald! Even vergeten dat we eigenlijk psychologen, pedagogen en  leerkrachten waren, nee nu schuimden wij de straten af, belden vol overtuiging vreemden op , want we hadden maar 1 doel : “thuiszitters helpen”!
Dachten we bijna alles onder controle te hebben, belde de kok af of trok iemand zich onverwachts terug om gratis te helpen! Heel frustrerend , maar geen getreuzel, niet bij de pakken neer , direct op zoek naar een oplossing.
En ja, het ging lukken: 15 tafels verkocht, prachtige veilingitems, zoals een weekendje Ferrari in je bezit, super  VIP-AJAX kaarten, Litho’s van Corneille, wijnproeverij voor 10 personen, een rondleiding plus lunch voor 20 personen in de Tweede Kamer en ga zo maar door.
De gymzaal werd in een paar dagen omgetoverd tot een prachtige chique dinersalon, bediening gebeurde door vrijwilligers met hotelschoolervaring en Tom van ‘t Hek zou  die avond gastheer en veilingmeester zijn.
     

De gasten werden die avond door het projectteam naar hun tafels gebracht, de prachtigste wijnen, aangeboden door een lieve gever, werden ingeschonken en het feest kon beginnen. Vooraf kregen onze gasten een glaasje prosecco en heerlijke borrelhapjes als welkom.
Het diner verliep soepel, de sfeer was heel warm en gezellig en naast Tom hadden we ook twee gastsprekers die de gasten nog eens duidelijk maakten waarvoor we dit eigenlijk deden.
De veiling en loterij waren een gezellige warboel met veel biedingen tegen elkaar, wat ook precies de bedoeling was!
Aan het einde van deze prachtige avond keken we eigenlijk wel een beetje trots terug naar dit  door een stel “amateurs” georganiseerde fundraisingdiner.
De klapper was het bedrag dat er was opgehaald deze avond : 70.000,- euro.
Wij gaan ons nu dan ook weer als psychologen, pedagogen en leerkrachten voorbereiden om zeker 5 thuiszittende leerlingen in september te mogen ontvangen en begeleiden.
Dank, dank en nogmaals dank voor alle sponsors en vrijwilligers!
        

       
Team project “thuiszitters”

Met vriendelijke groet,

Reinier van Kuyk
Directeur  / psycholoog


Geen opmerkingen:

Een reactie posten