maandag 9 januari 2017

Van "tussen wal en schip vallen" naar toegevoegd-gerechtsdeurwaarder!

Eind jaren ’90 ben ik begonnen op Maupertuus. Destijds nog gehuisvest in Bosch en Duin.  Door leerproblematiek, later vastgesteld: dyslexie, had ik op de basisschool de nodige moeite mee te komen en kwam ik op achterstand. Ook bood het gekozen speciaal onderwijs geen uitkomst. Grote klassen en de ‘ergste’ gevallen welke de aandacht opeisten van docent en overige begeleiding.  Zodoende belandde ik tussen wal en schip. Via, via kwam ik bij Maupertuus terecht. In het begin had ik hier helemaal geen zin in. Weer een nieuwe school en ook nog een op flinke reisafstand.
Al snel voelde ik mij er thuis! Kleine klassen, veel aandacht, maar niet overdreven.  Een team om je heen dat  benaderbaar en ontspannen met je omgaat. Een heel huiselijk gevoel, veilig, gedeelde interesses en aandacht voor sport, creativiteit en ontspanning.  

Door paramedici en pedagogen binnen het schoolgebouw hoefde deze begeleiding ook niet nog eens na schooltijd te worden ingezet. Ook werden alle opdrachten zoveel mogelijk op school gedaan zodat je na een lange dag met reistijd gewoon thuis was en tijd genoeg had voor vriendjes uit je woonplaats en sport.  Ik herinner het als heel relaxte tijd. Spanning en stress van voor die tijd waren helemaal verdwenen.

Door de goede ervaringen en resultaten hebben mijn ouders en ik besloten om na de basisschool ook de middelbare school op Maupertuus te doorlopen. Destijds in een constructie met een reguliere MAVO waardoor ik 2/3 dagen per week samen met Maupertuus-klasgenoten, lessen volgde op regulier onderwijs.  Terugkijkend waardeer ik deze constructie. Voor het hele Maupertuus-team organisatorisch nogal een uitdaging.  Na het behalen van het MAVO-diploma heb ik Maupertuus verlaten en heb ik een MEAO-opleiding in het reguliere onderwijs behaald en daarna nog een HBO-rechten. Ook in mijn vervolgopleidingen heb ik bij strubbelingen nog eens contact gezocht met Maupertuus, en zij hebben mij hierin ook verder geholpen.  

Sinds enkele jaren ben ik werkzaam als toegevoegd-gerechtsdeurwaarder.
Het interessante aan dit vak vind ik het bemiddelen, het juridische heel praktisch maken en rechtvaardigheid, dat bereiken waar iemand recht op heeft met oog voor beide partijen. In dit vak heb ik te maken met mensen van diverse pluimage, van ’t Gooi tot de Bijlmer, particulier en bedrijf. Een afwisseling die mij goed bevalt. 

Een loopbaan en leven die ik zonder Maupertuus niet had kunnen bereiken! Ook niet een vanzelfsprekendheid dat mijn ouders de noodzaak inzagen en bereid zijn geweest te investeren in een schoolloopbaan via Maupertuus.. Ik ben ze dan ook samen met Maupertuus zeer dankbaar voor alle support wat heeft geresulteerd in succesvol afronden van mijn opleidingen en mij mede gevormd heeft tot de persoon die ik nu ben. 


Pieter Bas

Maupertuus
Horstlaan 2
3971 LC Driebergen
Tel: 0343-533611
driebergen@maupertuus.info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten