maandag 13 februari 2017

Ondanks mijn dyslexie, dyscalculie en ADD heb ik VMBO-TL afgerond en ben ik daarna HAVO gaan doen!

Mijn naam is Romy Bookholt ik ben 23 jaar en in 2006 ben ik  op Maupertuus gekomen.
Op de basisschool ging het niet goed tussen mij en de leraren,  daardoor gingen de resultaten achteruit. Er was ook te weinig aandacht voor mijn  leerproblemen, waardoor het leek alsof ik dom was. Vervolgens kreeg ik als advies VMBO Kader en daar waren mijn ouders en ik helemaal niet blij mee. We waren ervan overtuigd dat er meer in moest zitten.
Toen kwam Maupertuus in beeld. Ik ben daar in 2006 dus begonnen, in eerste instantie 4 dagen per week en nog 1 dag per week op mijn oude school. Als snel was duidelijk dat ik het op Maupertuus heel erg naar mijn zin had en dat de resultaten vanaf de eerste dag al verbeterden. De lessen in de kleine groepjes en de begeleiding ban de pedagogen en psychologen gaven mij het gevoel dat ik meetelde en dat er werd herkend dat ik het wel kon. Toen ben ik volledig op Maupertuus gebleven.
Ondanks mijn leerproblemen(Dyslectici, Dyscalculie en ADD), heb ik mijn VMBO TL kunnen halen en ben daarna HAVO gaan doen. Met alle hulp van de docenten en andere begeleiders heb ik dat ook gehaald.
De sfeer op Maupertuus vond ik ontzettend prettig. Ik kon namelijk moeilijk omgaan met leerkrachten of autoriteit door de vervelende ervaringen die ik heb gehad op mijn basisschool. Maupertuus bood mij een veilige ruimte met leerkrachten waarbij ik echt mijzelf kon en mocht zijn. Het is ook fijn dat er op Maupertuus niet gepest wordt, omdat iedereen weet dat er iets met de ander kan zijn waardoor hij hier op school zit. Het is dus niet gek als je niet meteen alles snapt, de docenten hebben veel geduld en leggen het steeds opnieuw weer uit.
Ik ben na al die jaren ook een band op gaan bouwen met de leerkrachten die ik heb gehad.

Nu ik van school af ben, kom ik regelmatig gezellig op bezoek om te vertellen hoe het nu met mij gaat en te vragen hoe het op Maupertuus gaat.  Wat ik zo fijn vind aan Maupertuus is dat ze echt kijken naar het kind zelf en wat hij/zij nodig heeft. Hierdoor voelde ik me echt gehoord en niet zomaar een van de leerlingen op een school.

Ik ben uiteindelijk de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan volgen op de HBO. Toen ik hoorde dat ik stage moest lopen dacht ik meteen aan Maupertuus. Toen ik dit voorstelde, ontvingen ze mij met open armen en waren ontzettend enthousiast toen ik er was. En ook nu voel ik mij weer helemaal thuis alsof ik nooit weg ben geweest.

Romy Bookholt


Maupertuus
Horstlaan 2
3971 LC Driebergen
Tel: 0343-533611
www.maupertuus.info
Email: driebergen@maupertuus.info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten